8 Eylül 2013 Pazar

Aşırı kilonun zararları nelerdir?

Aşırı kilonun zararları nelerdir?

Anormal ya da aşırı bir biçimde vücutta yağ birikmesi vücudun genel sağlık durumunu direkt olarak etkileyen ve bireyleri ciddi sağlık problemlerinin içine çeken aşırı kilo ya da obezite hastalığı yüzünden pek çok insan yaşam kalitesini ya da ömrünü yitirmektedir. Vücut sistemleri ve psikososyal durum üzerinde yaşattığı bir takım olumsuzlar yüzünden aşırı şişman olmanın zararları oldukça büyük ve çok çeşitlidir. İşte aşırı kilonun sağlık üzerinde yarattığı olumsuzluklar ve yol açtığı sağlık sorunları. Aşırı kilonun zararları sizlerle.

asiri-kilonun-zararlari

Aşırı kilonun zararları

Aşırı şişman bir insandan insülinin dokuda gerekli etkiyi gösterememesi ve yüksek insülin düzeylerinin oluşması yüzünden insülin direnci ortaya çıkmaktadır. Şeker hastalığı olan Tip 2 diyabet husule gelir ve hastalar ciddi sorunlarla baş etmeye çalışır. Yüksek tansiyon, koroner kalp hastalığı, kanda yüksek yağ düzeyi, metabolik sendrom gibi pek çok şikayet aşırı şişman olmaktan doğan sorunlardır.

Aşırı kilonun sağlığa olan zararları bu kadarla da bitmiyor. Aşırı şişman ya da obezite hastası olmanın risklerinden diğerleri ise safra kesesi hastalıklarına yakalanma, uyku apnesi olma, astım ve solunum zorluğu yaşama, karaciğer yağlanması ile karşılaşmadır. Gebelik döneminde bir takım komplikasyonların gelişme riski, aşırı kıllanma sorunu, sayı düzensizlikleri de aşırı şişman olan kadınları bekleyen sorunlardır.

Toplumsal uyumsuzluk ve ruhsal sorunlar ise kişinin sosyal yaşamında sıkıntılar çekmesine sebep olan faktörlerdir. Deri enfeksiyonları, kasık ve ayak mantarları, iskelet ve eklem hastalıkları da aşırı kiloya sahip olmanın zararlarıdır.


Bir önceki Şişman annenin, şişman çocuğu olur! başlıklı konumuzda anne karnında ki bebek obez olur mu, Hamilelik ve hamilelik ve bebek hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: aşırı şişman olmanın zararları, aşırı kilonun yol açtığı sağlık sorunları, aşırı kilonun zararları, aşırı kiloya nelere yol açar, aşırı kiloya sahip olmanın zararları, fazla şişman olmanın zararları, şişman olmanın zararları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama